ذرت علوفه ای

ذرت علوفه ای

حتماً شما هم نام ذرت علوفه ای را شنیده باشید. این مدل از ذرت به علت اینکه به‌عنوان خوراکی برای دام‌ها استفاده می‌شود، به این نام شناخته شده است. ذرت یکی از گیاهانی است که در نواحی گرم و معتدل کشت می‌شود. البته باید دقت داشته باشید برخی اوقات این گیاه در نواحی سرد نیز کشت می‌شود.

 باید توجه کنید اگر علم و تکنولوژی کافی برای کشت ذرت در سرما ندارید، بهتر است تنها به کشت آن در نواحی گرم بپردازید. این گیاه ارزش غذایی بسیار بالایی دارد و به همین سبب به‌شدت مورد توجه دامداران قرار گرفته است. در ادامه به بررسی این گیاه و مزایای استفاده از آن به‌عنوان خوراک دام خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

مزایای استفاده از ذرت‌های علوفه‌ای برای دام‌ها

نگاهی کلی به ذرت‌های علوفه‌ای

در ابتدای مطلب بهتر است به شما بگوییم این گیاه چیست؟ یکی از پرطرف‌دارترین غلات در جهان ذرت است. این گیاه مصارف و کاربردهای زیادی در صنایع مختلف دارد که تنها یکی از آن‌ها تولید علوفه برای دام‌ها است. شما می‌توانید ذرت‌ها را در هر نوع آب هوایی  کشت کنید؛ زیرا این گیاهان سازگاری خوبی در برابر آب‌وهوا از خود نشان می‌دهند. علاوه‌برآن می‌توان گفت ذرت‌های علوفه‌ای بسیار مقاوم هستند و درصورتی‌که در طولانی‌مدت بدون آب بمانند، خشک نمی‌شوند.

مطالب مفید: نمایندگی فروش انواع دستگاه بسته بندی ذرت علوفه

همچنین دقت داشته باشید در زمان کشت شما بیشترین میزان ثمردهی را خواهید داشت و تقریباً تمام محصولی که کاشته‌اید را می‌توانید برداشت کنید. این گیاهان دارای دو نوع مختلف هستند که این دو نوع به ذرت دانه‌ای و ذرت علوفه ای معروف هستند. این گیاه می‌تواند به میزان زیادی خوراک دام‌ها در دامداری‌ها، مرغداری‌ها  و… را تأمین کند و به علت ارزش غذایی بسیار زیادی که دارد، دام‌هایی سالم و تنومند برای شما به ارمغان آورد.

نام علمی گیاه ذرت Zea mays بوده که دارای ریشه‌های افشان است. ریشه‌های افشان به یک شاه ریشه متصل هستند که وظیفه اصلی آن نگه‌داشتن گیاه در خاک است؛ بدون این شاه ریشه ذرت نمی‌تواند در خاک بماند. این گیاه برای اینکه بتواند میوه بدهد به گرده‌افشانی با باد و حشرات اتکا دارد؛ بنابراین دقت داشته باشید این گیاه را در محیط‌های بسته کشت نکنید.

بررسی ویژگی‌های اصلی ذرت‌های علوفه‌ای

مشخصات اصلی ذرت‌های علوفه‌ای

حال نوبت به آن رسیده که مشخصات اصلی این ذرت‌ها را با هم بررسی کنیم. برای اینکه بتوانید یک علوفه مناسب برای دام‌های خود تهیه کنید بهتر است از ذرت در خوراک آن‌ها استفاده کنید؛ البته باید دقت داشته باشید که ذرت‌های مرغوب را برای تهیه دام به کار ببرید. در ادامه به بررسی مهم‌ترین مشخصات ذرت‌های علوفه‌ای می‌پردازیم:

  • اندازه ذرت‌های علوفه‌ای باید به‌اندازه ۱٫۲ تا ۳٫۴ اینچ باشد، نه بیشتر و نه کمتر.
  • ذرت‌های برش داده شده در اندازه ۱٫۲ تا ۳٫۴ اینچ دارای طعم بهتری برای دام‌ها هستند و می‌توان آن‌ها را راحت‌تر بسته‌بندی کرد.
  • شما با استفاده از برش‌های مجدد می‌توانید ذرت‌های خشک‌تری داشته باشید و آن‌ها را راحت‌تر ذخیره و نگه‌داری کنید.
  • زمانی که ذرت علوفه ای شما به طور مناسب برش داده شده باشد، دارای چربی کمتری است و برای دام‌ها بهتر خواهد بود.

بررسی انواع ذرت‌های علوفه‌ای

ممکن است زمانی که در بازار مشغول یافتن بهترین خوراک برای دام‌هایتان هستید، با نام‌های مختلفی روبه‌رو شوید. باید به شما بگوییم این گیاهان دارای انواع مختلفی هستند که هر یک بر اساس شکل ظاهری و میزان مرغوبیت دسته‌بندی می‌شوند. حال بهتر است انواع ذرت‌های علوفه‌ای را به شما معرفی کنیم.

بذر ذرت علوفه ای مای

نخستین بذری که قصد معرفی آن را داریم، بذرهای مای هستند. این بذرها میان کشاورزان از محبوبیت بسیار بالایی برخوردارند. این نوع بذر در تمامی قسمت‌های مزرعه شما به طور کامل رشد می‌کند. همچنین دانه دهی این گیاه بسیار خوب است و تقریباً تمامی بذر آن به دانه تبدیل می‌شود؛ بنابراین می‌توان گفت دام‌ها نسبت به دانه‌های آن علاقه بیشتری دارند و بهتر این نوع علوفه را می‌خورند.

برداشت ذرت‌های علوفه‌ای از روی زمین

  • ذرت‌های علوفه‌ای ماکسیما

این بذر به بذر ذرت شیرین نیز معروف است. این بذر منبع سرشاری از پروتئین‌ها و ویتامین‌های مورد نیاز دام است و به همین علت به‌شدت مورد توجه دامداران و کشاورزان قرار گرفته است. همچنین ذرت مقدار زیادی آب در دانه‌های خود دارد و همین مسئله موجب می‌شود تا دام‌ها در زمان تغذیه و پس از آن احساس تشنگی نداشته باشند. همچنین این بذرها دارای قیمت بسیار مناسبی هستند و به علت ویژگی‌های بسیار خوبی که دارند به‌شدت رایج هستند.

  • بذر علوفه‌ای ذرت مغان

یکی دیگر از بذرهای بسیار پرطرف‌دار برای ذرت علوفه ای، بذر مغان است. این بذر برای کشت نیاز به شرایط آب‌وهوایی خاصی دارد. صرفه اقتصادی این بذرها باعث شده تا دامداران بسیاری آن‌ها را خریداری کرده و درون سیلوهای بزرگ ذخیره کنند. بذرهای مغان اغلب دارای وزن کمتری بوده و خشک‌تر هستند و این مسئله به‌این‌علت است که در آب‌وهوای گرم‌تری کشت می‌شوند.

مهم‌ترین کاربردهای ذرت علوفه ای

چگونگی کاشت بذرهای ذرت‌های علوفه‌ای

برای اینکه بتوانید ذرت‌های علوفه‌ای پر باری داشته باشید، بهتر است با نحوه کاشت بذر این گیاه آشنا شوید. در ابتدا بهتر است خاک زمین را برای کشت آماده کنید؛ برای این کار باید از کودهای شیمیایی یا حیوانی استفاده کنید. سپس باید بذرهای خریداری شده را خیس کنید. توصیه ما به شما این است که این بذرها را حداقل 24 ساعت خیس کنید. این مسئله بسیار مهم است؛ زیرا پوسته رویی بذر را نرم می‌کند و آن را برای جوانه زدن آماده خواهد کرد.

نمایندگی فروش دستگاه ضد تگرگ در ایران

دقت داشته باشید ذرت علوفه ای نیازی به نشاء ندارد و شما می‌توانید تنها با استفاده از بذر کاشت را انجام دهید. در مرحله بعدی باید بذر را داخل خاک بگذارید؛ برای این کار خاک را 2 تا 5 سانتی‌متر بکنید و بذر را درون آن قرار دهید. دقت داشته باشید که بین بذرهایی که در خاک می‌کارید باید فاصله وجود داشته باشد تا در زمان بزرگ شدن آن برای شما دردسر ایجاد نکند. بهتر است فاصله میان بذرهای شما 30 تا 40 سانتی‌متر باشد.

مسئله بعدی این است که بهتر است فاصله میان لاین‌های کاشت نیز حدود 80 تا 100 سانتی‌متر باشد. بعد از این که بذرها را کاشتید، نوبت به مرطوب‌سازی خاک می‌رسد. برای این کار باید بذرها را به شکل مناسب آبیاری کنید. در صورت سیر آب شدن بذرها پس از 3 تا 5 روز شاهد جوانه‌های آن‌ها خواهید بود و پس از گذشت 3 ماه نیز می‌توانید آن‌ها را برداشت کنید.

نحوه کاشت بذر ذرت‌های علوفه‌ای در زمین

فرایند داشت بذرهای ذرت علوفه ای

پس از اینکه ذرت‌های علوفه‌ای را در خاک کاشتید و جوانه زدند باید به‌شدت مراقب آن‌ها باشید. ذرت‌ها در ابتدا رشد کندی دارند و شما باید در این زمان مراقب رشد علف‌های هرز در اطراف آن‌ها باشید. این علف‌ها به‌عنوان مهم‌ترین دشمن ذرت‌های شما شناخته می‌شوند و با رشد علف‌های هرز تمامی مواد معدنی موجود در خاک از بین می‌رود و ذرت‌ها نمی‌توانند از خاک تغذیه کنند. همین مسئله موجب ازبین‌رفتن گیاهان شما می‌شود.

بوته‌های ذرت برای رشد بیشتر و دانه دهی به نور خورشید نیاز دارند و علف‌های هرز با رشد خود جلوی نور خورشید را می‌گیرند و روی گیاه سایه می‌اندازند. برای اینکه علف‌های هرز را از بین ببرید می‌توانید به‌صورت دستی یا با استفاده از ماشین‌های مکانیکی اقدام کنید. علاوه بر این می‌توانید از کولتیواتور و علف‌کش نیز استفاده کنید.

دقت داشته باشید بذرهای ذرت علوفه ای دو بار در هفته باید آبیاری شود و بذرها باید به طور کامل در آب غرق شوند. علاوه‌برآن بهتر است همواره دمای خاک این گیاه را بین 16 الی 24  درجه سانتی‌گراد نگه دارید؛ زیرا این گیاه نمی‌تواند سرمای بیش از حد را تحمل کند و از بین می‌رود. همچنین در زمان کاشت بهتر است از خاک‌های شنی و سبک برای این گیاه استفاده شود تا محصول دهی آن به بالاترین میزان ممکن برسد.

نحوه برداشت ذرت‌های علوفه‌ای برای خوراک دام‌ها

عملیات برداشت ذرت‌های علوفه‌ای از زمین‌های کشاورزی

برای اینکه بفهمید زمان برداشت ذرت‌ها فرا رسیده است یا خیر، باید به برگ‌های آن‌ها توجه کنید. زمانی که 50 درصد بوته‌های ذرت دارای برگ‌های زرد و خشک شده باشند، بهترین زمان برای برداشت محصول است. در زمان برداشت باید دقت کنید رطوبت دانه‌ها چقدر است؟ بهترین وقت برای برداشت زمانی است که رطوبت حدود 30 تا 25 درصد باشد.

دقت داشته باشید نوع برداشت شما نیز مهم است. اگر به‌وسیله دست دانه‌ها را برداشت می‌کنید بهتر است رطوبت بالاتر از 25 درصد باشد و اگر می‌خواهید با استفاده از کمباین دانه‌ها را از زمین برداشت کنید رطوبت آن نباید کمتر از 20 درصد باشد. سپس نوبت به انبار کردن ذرت‌ها می‌رسد. برای این کار شما نیاز دارید تا دوباره ذرت‌ها را خشک کنید. رطوبت ذرت‌هایی که قصد دارید در سیلو قرار دهید نباید بیشتر از 14 درصد باشد؛ زیرا ممکن است ذرت‌ها آسیب ببینند و دچار پوسیدگی شوند.

دقت داشته باشید اگر می‌خواهید از ذرت علوفه ای در سیلو استفاده کنید باید این گیاهان را زمانی که برگ‌ها کاملاً سبز هستند برداشت کنید تا رطوبت بلال و بوته بالای 79 تا 75 درصد باشد. ذرت‌های سیلویی باید حالتی خمیری داشته باشند تا بتوان بالاترین کیفیت و ارزش غذایی را از آن‌ها انتظار داشت.

بررسی قیمت و خرید ذرت‌های علوفه‌ای

نحوه تشخیص بذر ذرت‌های علوفه‌ای باکیفیت برای خرید

حال ممکن است این سؤال برای شما پیش آمده باشد که چگونه بذر ذرت‌های علوفه‌ای مرغوب را تشخیص دهیم و آن‌ها را خریداری کنیم؟ در پاسخ به این سؤال باید به شما بگوییم که اگر قصد کشت ذرت در مقیاس گسترده را دارید باید بهتر و بیشتر تحقیق کنید تا بتوانید یک بذر مرغوب تهیه کنید. با خرید بذرهای نامرغوب نه تنها هزینه بسیار زیادی را صرف هیچ‌وپوچ می‌کنید، بلکه نمی‌توانید دام‌هایتان را نیز به طور مناسب تغذیه کنید.

برای اینکه بتوانید از کیفیت بذرهای ذرت علوفه ای اطمینان حاصل کنید بهتر است مقدار کمی از بذرهای مورد نظرتان را تهیه کنید و آن‌ها را بکارید، سپس کمی صبر کنید تا زمان برداشت آن‌ها فرا برسد. حال نوبت آن است به طور کامل دانه‌های بذر را بررسی کنید و ببینید که آیا از کیفیت لازم برخوردار هستند یا خیر. همچنین شما می‌توانید تنها تا زمان جوانه زدن بذرها صبر کنید و اگر بیشتر از 90 درصد آن‌ها به جوانه رسیدند می‌توانید از کیفیت آن‌ها مطمئن باشید؛ اما اگر این میزان کمتر بود بهتر است نوع دیگری از بذر را برای خرید انتخاب کنید.

بهترین روش برای برداشت ذرت‌های علوفه‌ای

بررسی قیمت ذرت‌های علوفه‌ای

همان‌طور که گفته شد ذرت‌های علوفه‌ای دارای قیمت مناسبی هستند و نیازی نیست برای خرید آن‌ها هزینه زیادی بپردازید. علاوه بر این شما می‌توانید با خرید بذر این محصولات خودتان اقدام به کشت در مقیاس گسترده کنید و ذرت‌های خودتان را به دام‌هایتان بدهید. همچنین دقت داشته باشید که عوامل متعددی روی قیمت این ذرت‌ها تأثیر می‌گذارند که از جمله آن‌ها می‌توان به نوع بذر، منطقه کشت، میزان خشکی و… آن اشاره کرد.

سخن پایانی

در این مطلب سعی کردیم شما را با ذرت علوفه ای آشنا کنیم. این ذرت‌ها بهترین غذا برای دام‌ها محسوب می‌شوند که از ویتامین‌ها و مواد معدنی سرشار هستند. ذرت‌های علوفه‌ای علاقه زیادی به گرما دارند و درصورتی‌که دمای زمین محل کشت کاهش یابد ممکن است تلف شوند. بهتر است بذر این گیاه را در منطقه گرم و معتدل بکارید تا به بهترین محصول برسید. شما می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت آریا صنعت اسرار مطالب مهم در مورد کاشت و برداشت ذرت‌ها را فرابگیرید و با خرید دستگاه‌های بسته‌بندی ذرت‌های علوفه‌ای کار خود را راحت‌تر کنید.

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *